Κοινωνία
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 15:22

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου των ειδικών φρουρών με φόντο τα Εξάρχεια

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) προκάλεσε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου του, μετά από δηλώσεις του για το «νέο κράτος του Εξαρχιστάν».

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) προκάλεσε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου του, μετά από δηλώσεις του για το «νέο κράτος του Εξαρχιστάν».

Σύμφωνα με το σωματείο, απειλείται με επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής (αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση).

Το ΣΕΦΕΑΑ καταδικάζει την «ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου συνδικαλιστικού λόγου».

«Οι δηλώσεις του προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα "άβατα" και το "κράτος " των Εξαρχείων», συμπληρώνει.

Ακόμη, ξεκαθαρίζει πως «δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη, ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων, όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών».

Τέλος, χαρακτηρίζει υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον καλεί «να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του, να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του "αβάτου" στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους».

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι «η δίωξη εκπροσώπου εργαζομένων για την νόμιμη δράση του και τον καταγγελτικό λόγο του είναι τιμητική για τον ίδιο και σίγουρα ωφέλιμη για τα μέλη που εκπροσωπεί». «Αντίθετα οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της Κυβέρνησης προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους», καταλήγει.