Πολιτική
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 15:19

Π. Ευθυμίου: «Η κυβέρνηση να αναστείλει τις αποφάσεις του ΥΕΝ»

«Το ΠΑΣΟΚ λέει κατηγορηματικά "όχι" στο ξεπούλημα που επιχειρεί η ΝΔ στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας με τρόπο αδιαφανή, που υποκρύπτει ανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Μ. Κεφαλογιάννη». Αυτό τόνισε σήμερα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, καλώντας την κυβέρνηση «να αναστείλει επισήμως τις καταστροφικές και απαράδεκτες αποφάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και τις σχετικές προκηρύξεις εκχώρησης».

«Το ΠΑΣΟΚ λέει κατηγορηματικά "όχι" στο ξεπούλημα που επιχειρεί η ΝΔ στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας με τρόπο αδιαφανή, που υποκρύπτει ανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Μ. Κεφαλογιάννη».

Αυτό τόνισε σήμερα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, καλώντας την κυβέρνηση «να αναστείλει επισήμως τις καταστροφικές και απαράδεκτες αποφάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και τις σχετικές προκηρύξεις εκχώρησης».

Ο κ. Ευθυμίου χαρακτήρισε «αδιανόητο για κάθε αντίληψη του δημοσίου συμφέροντος να προκηρύσσεται τελείως αιφνιδιαστικά η εκχώρηση για 30 χρόνια της πιο κερδοφόρας δραστηριότητας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από όπου αντλούν και το 70% των εσόδων τους».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση έχει βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση στα λιμάνια, ενώ -όπως επεσήμανε- «τραυματίζεται καίρια η οικονομία και επωφελούνται ανταγωνιστικά οι γειτονικές χώρες εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων».

Ο κ. Ευθυμίου παρέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος από το γραμματέα, πλέον, του κόμματος Νίκο Αθανασάκη. Συγκινημένος ο κ. Αθανασάκης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Πέτρο Ευθυμίου, και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε επιστρατεύοντας το χιούμορ του: «Δεν θα χαθούμε. Αλλά του λοιπού να ξέρετε ότι η πρώτη μου απάντηση θα είναι "απευθυνθείτε στον εκπρόσωπο Τύπου"...»