Μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση των στελεχών των επιχειρήσεων ως προς τις υποχρεώσεις ενσωμάτωσης μη οικονομικών πληροφοριών στους απολογισμούς τους, αλλά και την πρωτοβουλία European Pact 4 Youth υλοποιεί στο προσεχές διάστημα το CSR Hellas/GCNH.
Από την έντυπη έκδοση
Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ
[email protected]
Μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση των στελεχών των επιχειρήσεων ως προς τις υποχρεώσεις ενσωμάτωσης μη οικονομικών πληροφοριών στους απολογισμούς τους, αλλά και την πρωτοβουλία European Pact 4 Youth υλοποιεί στο προσεχές διάστημα το CSR Hellas/GCNH.
Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου πραγματοποιείται η εκδήλωση «Διάλογος ενδιαφερόμενων μερών νέου προγράμματος GEFYRA».
Το νέο πρόγραμμα επιδιώκει να βελτιώσει τις πρωτοβουλίες της επιχειρηματικής κοινότητας που αφορούν τις θέσεις προετοιμασίας προς απασχόληση (πρακτική άσκηση, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, μαθητεία).
Το CSR Hellas, ως εθνικός εταίρος του CSR Europe, συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία European Pact 4 Youth και συντονίζει την υλοποίησή της στην Ελλάδα.
Στόχος είναι η εδραίωση συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και κυρίως η δημιουργία ενός νέου μοντέλου προσφοράς από τις επιχειρήσεις ποιοτικών θέσεων «προετοιμασίας για απασχόληση» σε 3 άξονες (μαθητεία, πρακτική άσκηση, επαγγελματική κατάρτιση) για τη νεολαία, τη μείωση του χάσματος δεξιοτήτων, τη συμβολή στην αντιμετώπιση της διαρροής εγκεφάλων, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη συμβολή στη μείωση της ανεργίας των νέων.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα GEFYRA (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) για τη περίοδο 2017-2019.
Η εκδήλωση του CSR Hellas θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα).
O ν. 4403/16
Επίσης στις 10 Ιουλίου πραγματοποιείται το Workshop Let’s combine Sustainability with Compliance.
Το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό εργαστήριο στοχεύει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να εφαρμόσουν τον νόμο 4403/16 για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών και να ενσωματώσουν τις αρχές της βιωσιμότητας στην εταιρική στρατηγική τους.
Το CSR HELLAS σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης καλούν τα μέλη τους σε ειδικό εκπαιδευτικό και ενημερωτικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ωρών, με στόχο την:
* ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών και πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως στοιχείο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών της βιωσιμότητας στο εταιρικό μοντέλο λειτουργίας και στις διαδικασίες διακυβέρνησης,
* αξιοποίηση της διεθνούς πρακτικής και εργαλείων για την ολιστική αξιολόγηση της ενσωμάτωσης των αρχών βιωσιμότητας στην εταιρική στρατηγική, παρουσίαση του εργαλείου μέτρησης του βαθμού ωριμότητας στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας.
Εμπειρογνώμονες από το UN Global Compact (UNGC), τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το International Integrated Reporting Council (IIRC) θα παρέμβουν μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την υλοποίηση του εργαστηρίου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες συζήτησης (8-10 ατόμων με συντονιστή), ενώ θα παρουσιαστούν και εταιρικά παραδείγματα ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας και εκπόνησης σχετικού απολογισμού.
Εν τω μεταξύ ο CSR Hellas υποστηρίζει το συνέδριο Διαβούλευσης του ΟΟΣΑ για την καθοδήγηση των ελληνικών επιχειρήσεων για την αξιολόγηση κινδύνων διαφθοράς που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υποστηρίζει την υλοποίηση του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ακεραιότητας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της δωροδοκίας στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Τομέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του ΟΟΣΑ διοργανώνει Συνέδριο Διαβούλευσης προκειμένου να επιτύχει τον κοινωνικό προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και να προωθήσει την αξιολόγηση του κινδύνου διαφθοράς στην ελληνική βιομηχανία και στις ελληνικές επιχειρήσεις.