Πολιτική
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 11:41

Ν. Κοτζιάς: Δεν έχουν ανοίξει όλα τα χαρτιά για το Κυπριακό

«Προσπαθούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση και να δείξουν όλοι τις πραγματικές τους προθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πριν από την είσοδό του στο χώρο όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, καθώς, όπως εξηγησε, «δεν έχουν ανοίξει όλα τα χαρτιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια διαπραγμάτευση».

«Προσπαθούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση και να δείξουν όλοι τις πραγματικές τους προθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πριν από την είσοδό του στο χώρο όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, «δεν έχουν ανοίξει όλα τα χαρτιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς σχετικά με την έλευση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στη Διάσκεψη την Παρασκευή ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι «αύριο θα εκδηλωθεί περισσότερο η διάθεση του καθενός». «Αλλά εμείς», πρόσθεσε, «πρέπει να κερδίσουμε και τη σημερινή ημέρα».

Αναφορικά με την πρόταση που περιέγραψε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Όπως είπα, κινείται γύρω από αυτά που έκαναν στη διαδικασία του Σχεδίου Ανάν. Αν δεν τα είχαμε μελετήσει από τότε, θα ήμασταν αδιάβαστοι».