Κοινωνία
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 11:47

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» για τις κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

Στην αντεπίθεση κατά της ΠΟΕ - ΟΤΑ πέρασε η ΠΟΠ - ΟΤΑ, απορρίπτοντας τις καταγγελίες περί διασπαστικού ρόλου στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, επειδή αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Στην αντεπίθεση κατά της ΠΟΕ - ΟΤΑ πέρασε η ΠΟΠ - ΟΤΑ, απορρίπτοντας τις καταγγελίες περί διασπαστικού ρόλου στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, επειδή αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων.

«Η ΠΟΠ-ΟΤΑ είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη και το Διοικητικό της Συμβούλιο με αυτές τις αρετές αποφασίζει για το συμφέρον των εργαζομένων», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι «δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων διεκδικώντας ένα κομματικό ξεροκόμματο όπως κάνουν άλλοι».

Ακόμη, σημειώνει ότι κατανοεί το άγχος και την αγωνία της νεοεκλεγείσας ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποδείξει την ικανότητά της, προσθέτει δε τα ακόλουθα: «Δεν της επιτρέπουμε να το κάνει θίγοντας τα συμφέροντα των συμβασιούχων, τους οποίους έχει αποκλείσει από την Ομοσπονδία τους, αφού το καταστατικό τούς απαγορεύει την εγγραφή τους».

«Προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο της ΠΟΠ-ΟΤΑ λέγοντας ότι είμαστε 300 άτομα ενώ γνωρίζουν ότι αν αυτό ήταν γεγονός δεν θα είχαν λόγο να ασχολούνται μαζί μας. Ίσως να μας μπερδεύουν με άλλους 300 αναγνωρίζοντας στον εαυτό τους τον ρόλο του Εφιάλτη που ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει ένας από τους 300 με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση τους καλούμε να επισκεφτούν την χώρα της σοβαρότητας, της ειλικρίνειας, των προτάσεων και του αγώνα και να εγκαταλείψουν έστω και προσωρινά τον χώρο του θεάτρου για τα 10 λεπτά δημοσιότητας. Εμείς θα κάνουμε Συνδικαλισμό με μόνο στόχο το συμφέρον των εργαζομένων», συνεχίζει.

Τέλος, η ΠΟΠ – ΟΤΑ χαρακτηρίζει μικρόψυχο και γεμάτο μισαλλοδοξία το χθεσινό δελτίο Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ που καταφέρεται εναντίον της και υποστηρίζει ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ επιβεβαίωσε «τον ρόλο του ξερόλα και του κριτή των πάντων που έχει αναλάβει».