Αθλητικά
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 15:41

Στανόγεβιτς: «Καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη»

Με όνειρα και φιλοδοξίες για να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή, παρουσιάστηκε σήμερα από τον ΠΑΟΚ ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Με όνειρα και φιλοδοξίες για να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή, παρουσιάστηκε σήμερα από τον ΠΑΟΚ ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

«'Έτοιμος για όλα» εμφανίστηκε στην επίσημη γνωριμία του με το ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα αυτό του «δικεφάλου του Βορρά» ο Σέρβος τεχνικός. Ο Λούμπος Μίχελ, που τον παρουσίασε, διευκρίνισε πως πρόκειται για προπονητή που έχει οδηγήσει την Παρτιζάν σε δύο τίτλους, με εμπειρία και γνώσεις, ενώ είπε ακόμη ότι ήταν μέσα στην τετράδα αυτών που έγιναν οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα.

Επίσης ο Σλοβάκος, πρώην διεθνής διαιτητής, και νυν κορυφαίος παράγοντας του ΠΑΟΚ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επιστροφή του Βιεϊρίνια στην Τούμπα: «Είχα ραντεβού με τον μάνατζερ του, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αναλυθεί, από εκεί και πέρα πρέπει να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη και να πάρουμε μια απόφαση. Κάθε μεταγραφή στο ποδόσφαιρο έχει 2 σκέλη. Το πρώτο είναι καθαρά το αθλητικό και η ανάλυση που γίνεται. Από αυτή την οπτική γωνία, ο Βιειρίνια έχει θέση στην ομάδα.»

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε από νωρίς τις προθέσεις του για την αγωνιστική του φιλοσοφία: «Σίγουρα στην αρχή θα προσπαθήσω να παίξουμε με δύο επιθετικούς, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιήσω το 3-4-3. Όλα εξαρτώνται και από τον αντίπαλο και τις συνθήκες. Μου αρέσει το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου. Μπορεί ανάλογα με τον αντίπαλο να παίζουμε διαφορετικά στην άμυνα, είναι κάτι που θα το δούμε».

Αφού τόνισε ότι «η περασμένη σεζόν ήταν πετυχημένη για τον ΠΑΟΚ», στη συνέχεια έθεσε το στόχο για την επόμενη: «Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Εγώ προσωπικά θέλω να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, να πάμε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με πέρυσι. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δώσεις υποσχέσεις. Θέλω να πετύχουμε περισσότερα πράγματα σε σχέση με πέρυσι, αν δεν γίνει τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για πετυχημένη χρονιά».

Συμφώνησε με τον Μίχελ ότι «προτεραιότητα μας είναι να βρούμε έναν τερματοφύλακα, ίσως χρειαστούμε έναν ακόμα καθαρόαιμο στράικερ», ενώ παραδέχθηκε ότι πριν αναλάβει μίλησε και με τον προκάτοχό του: «Τηλεφώνησα στον Ίβιτς επειδή είμαστε φίλοι. Μετά από όσα έγιναν με την ομάδα δεν ήθελα να του κάνω πολλές ερωτήσεις. Απλά είμαστε φίλοι, τον πήρα τηλέφωνο και ήθελα να του εκφράσω τον σεβασμό μου για αυτό που έκανε εδώ.»

Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πίεση του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν ξεκάθαρος: «Ήμουν δύο φορές πρωταθλητής στη χώρα μου και ξέρω τι θέλει η μάχη για το πρωτάθλημα, ξέρω αυτή την πίεση που υπάρχει. Είναι λογικό στον ΠΑΟΚ αυτός να είναι ο στόχος. Είμαι έτοιμος να παλέψω για το πρωτάθλημα, να αντέξω αυτή την πίεση».