Κοινωνία
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 11:40

Ένταση στην πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ένταση επικρατεί έξω από τη Βουλή, όπου έφτασε πριν από λίγη ώρα η πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τούς απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα εργαζόμενοι ξήλωσαν τα ρολά στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών και έβαλαν φωτιά σε απορρίμματα, ενώ αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη που είχε μεταβεί στο ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία των αιρετών.

Του Μάκη Συνοδινού

Ένταση επικρατεί έξω από τη Βουλή, όπου έφτασε πριν από λίγη ώρα η πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα και εκτοξεύουν αντικείμενα προς το κτήριο της Βουλής.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε και έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Διαδηλωτές ξήλωσαν τα ρολά στην είσοδο του υπουργείου, άδειασαν σακούλες με απορρίμματα και τους έβαλαν φωτιά.

Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν επίσης τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλη που είχε μεταβεί στο υπουργείο με αντιπροσωπεία των αιρετών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Λόγω της έντασης ο κ. Πατούλης φυγαδεύτηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία με κύριο αίτημα την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.