Πολιτική
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΑΛΛΑΓΗ του καιρού προβλέπει από σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από Βορρά προς Νότο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από το απόγευμα. Παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το βράδυ, πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Το πρωΐ, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς, που από το απόγευμα θα γίνουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ πτώση θα σημειώσει από το βράδυ.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, που τη νύχτα στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στη Θεσσαλία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ορεινά. Τη νύχτα πρόσκαιρα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Το πρωΐ θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια δυτικοί μέχρι μέτριοι. Αργά τη νύχτα στις βορειότερες περιοχές θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στις βορειότερες περιοχές, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από αργά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς, που από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς, που αργά το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το βράδυ.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και αργότερα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα πελάγη πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο, γρήγορα, θυελλώδεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.