Αθλητικά
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 18:03

Παναθηναϊκός: «Όχι» στην Αλ Αΐν για τον Μπεργκ

Αρνητική ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στην πρώτη επίσημη κρούση της Αλ Αΐν για την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ.

Αρνητική ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στην πρώτη επίσημη κρούση της Αλ Αΐν για την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Σουηδού επιθετικού είναι ραγδαίες. Όπως προκύπτει ο παίκτης τα έχει βρει από χθες σε όλα με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα επόμενα 3 χρόνια, αλλά η μεταγραφή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εάν δεν συναινέσει και ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην υπόθεση, καθώς ο Μπεργκ έχει συμβόλαιο έως το 2019 . Η στάση του έχει ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό τους ιθύνοντες της ΠΑΕ, ωστόσο, το θέμα είναι καθαρά οικονομικό κι αν ο σύλλογος δεν ικανοποιηθεί στο κομμάτι αυτό, τότε τα πράγματα δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

Μέχρι χθες το βράδυ από το περιβάλλον του παίκτη και του εκπροσώπου του «δεν υπήρχε επίσημη πρόταση από καμία ομάδα». Κάτι που σαφώς και δεν ήταν αλήθεια, καθώς σήμερα ο Στάινερ Ντίετζ (μάνατζερ του Μπεργκ) και οι ιθύνοντες της ομάδας των ΗΑΕ επικοινώνησαν με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και κατέθεσαν την πρότασή τους για την απόκτηση του Σουηδού διεθνούς άσου.

Τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες, όμως, δεν προσεγγίζουν καν το ποσό των 5.2 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα εξαγοράς του 75% των δικαιωμάτων του Μπεργκ που διατηρεί ο Παναθηναϊκός μετά την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του.

Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» απέρριψαν την πρώτη πρόταση της Αλ Αΐν και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Ο ίδιος ο Μπεργκ μπορεί να έχει αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, όμως, οι διοικούντες δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να τον «χαρίσουν» στους Άραβες, κάτι που έχουν ξεκαθαρίσει τόσο στον ίδιο, όσο και στον εκπρόσωπό του.

Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να πάρουν το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση προκειμένου να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρηση του Μπεργκ, ενώ μέρος των χρημάτων θα διατεθούν για να καλυφθούν κι άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν.