Πολιτική
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 18:24

Θ. Πάγκαλος: «Η ιστορία της διαπλοκής εφευρέθηκε από τον κ. Μητσοτάκη»

Σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, για θέματα διαφάνειας, μίλησε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η ιστορία της διαπλοκής εφευρέθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το 1993 κατήγγειλε ότι ένας μεγάλος επιχειρηματίας, με τον έλεγχο που είχε πάνω στα μέσα ενημέρωσης, αρχικά τον υπονόμευσε και τελικά τον ανέτρεψε, με το βουλευτή Συμπιλίδη και χρηματοδοτώντας τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έκανε την Πολιτική Ανοιξη».

«Τώρα πώς γίνεται σήμερα ο κ. Σαμαράς να είναι στέλεχος της Ν.Δ. ο πρώτος αυτουργός της διαπλοκής, αυτός που ταυτίζεται ως προσωπικότητα με τη διαπλοκή, αυτά είναι μυστήρια της Ν.Δ. Αυτό που κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το είχε κάνει ο ίδιος, δύο φορές. Και το 1965 και το 1989», παρατήρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Το ότι, όμως, υπάρχει μία κατάσταση που λέγεται διαπλοκή η οποία εφευρέθη για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και λειτουργεί για να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αυτό μόνο στην πιο εξαθλιωμένη νεοδημοκρατική φαντασία μπορεί να λειτουργήσει, όταν ο άνθρωπος της διαπλοκής είναι τώρα ευρωβουλευτής και μεθαύριο ίσως υπουργός και ίσως και αρχηγός σε κάποια πορεία της Ν.Δ.».

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε πως η θέση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν έχει καμιά σχέση με αυτή της ΝΔ, εκτιμώντας παράλληλα ότι στη Βουλή κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπως είχε κάνει ο ίδιος μαζί με συναδέλφους του στην προηγούμενη αναθεώρηση.