Πολιτική
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 13:35

Σύσταση Διεύθυνσης Αρχαιοκαπηλίας και αυστηροποίηση του αρχαιολογικού νόμου

Για θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, τις επιστροφές των αρχαιοτήτων, και τη νέα διαδικασία νόμου που ετοιμάζεται για τη σύσταση της Διεύθυνσης Αρχαιοκαπηλίας και την αυστηροποίηση των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου, ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, αμέσως μετά τις γιορτές κατατίθενται στη Βουλή τρία νομοσχέδια του ΥΠΠΟ, ενώ άλλα τρία είναι σε Επιτροπές.

Καταφατική εξάλλου ήταν η απάντηση του κ. Βουλγαράκη για το ενδεχόμενο επιστροφής και άλλων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/11/1277104.htm , χωρίς όμως να προβεί σε διευκρινίσεις, καθώς όπως είπε, το θέμα είναι ευαίσθητο. «Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που τις εξετάζουμε πολύ μεθοδικά και αποδεικνύουν ότι όταν το κράτος δουλεύει συντεταγμένα, με κάποιο συγκεκριμένο στόχο και επιστημονικά έχει αποτέλεσμα», σημείωσε.

Όσο για τη διαφωνία Αλογοσκούφη - Σουφλιά για το θέμα του ΟΤΕ ο υπουργός Πολιτισμού αρκέστηκε να πει πως η κυβέρνηση έχει απαντήσει.