Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την επίμαχη τροπολογία για τον ΟΤΕ («Μεταβολές στη Φορολογία Εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις»). Επί 273 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές της ΝΔ, ενώ 117 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά. Απο τη διαδικασία απουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Ενταση δημιουργήθηκε κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας από δυναμική διαμαρτυρία ομάδας εργαζομένων του Οργανισμού εντός της Βουλής, που προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιάννης Τραγάκης έδωσε εντολή στις αρχές ασφαλείας του Κοινοβουλίου, να συλληφθούν οι συνδικαλιστές -όπως και έγινε- για να αφεθούν αργότερα ελεύθεροι, κατόπιν παράστασης του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη στην πρόεδρο της Βουλής.
Στο βήμα αυτή την ώρα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «τροπολογίες της νύχτας» και πραξικοπηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ.
Απάντηση στα σχόλια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, διαψεύδοντας τα περί διαφωνίας του με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά σχετικά με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, έδωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «κανείς δεν μιλάει για πλήρη εκχώρηση του ποσοστού του Δημοσίου». «Θα προχωρήσουμε με τον στρατηγικό εταίρο, αν τον βρούμε, γιατί δεν είναι εύκολη διαδικασία αυτή και ασφαλώς θα διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα των μετόχων και την εθνική ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Αλογοσκούφης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια, σχετικά με τις εθνικές υποδομές τηλεπικοινωνιών και την πώληση του ΟΤΕ.
«Όλες αυτές τις μέρες, ακούμε από στελέχη της αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνονται ισχυρισμοί περί διαφωνίας μου με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Χθες μόλις, ο κ Σουφλιάς έκανε σαφή δήλωση με την οποία συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική. Το ίδιο και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης που υπογράφει την ρύθμιση την οποία συζητούμε. Ήρθα στη Βουλή μετά από συνεννόηση με τον κ. Λιάπη γιατί η ερώτηση αφορούσε την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας στην παρατήρηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ρόβλια για τη μη προσέλευση του υπουργού Μεταφορών στη Βουλή.