Πολιτική
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 14:38

Βουλή - Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Αποχώρησαν σήμερα από τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον τρόπο εισαγωγής, αλλά και με την ουσία των τροπολογιών της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ και τον αναπτυξιακό περιφερειακό χάρτη.

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και της προέδρου της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ θέλει τη Βουλή απλό γραφείο Πρωτοκόλλου», ενώ επέρριψε την ευθύνη προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Δηλώνουν καθαρά ότι η πώληση αυτή δεν πρέπει να γίνει. Θα αποκρούσουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και θα διερευνήσουμε κάθε πτυχή τους. Αυτό να το έχουν υπόψη τους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι «θα αντιστρέψουμε την πορεία εκποίησης του ΟΤΕ».

Για ρεσιτάλ αναξιοπιστίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι προ των αδιεξόδων του το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αποχωρήσει, διότι αποκαλύφθηκε πως αυτό που καταγγέλλει ήταν η πολιτική που προσπάθησε να ακολουθήσει όταν ήταν κυβέρνηση το 2000, αλλά απέτυχε, παρ' ό,τι ακριβοπλήρωσε τους συμβούλους που προσέλαβε.

«Καταγγέλλουμε το έγκλημα που άρχισε επί ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται επί ΝΔ», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ενώ την αντίθεση του κόμματος του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

Νωρίτερα το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής σε διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/14/1278427.htm . Από τη διαδικασία απουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.