Πολιτική
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 16:37

Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην οδό Σταδίου, κοντά στη παλαιά Βουλή και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα συνδικαλιστές τόσο από την ΟΜΕ-ΟΤΕ, όσο και από τη ΓΣΕΕ.

Οι διαδηλωτές επέκριναν την κυβέρνηση, αλλά και τη διοίκηση του ΟΤΕ για τις προωθούμενες αλλαγές στο κανονισμό προσωπικού του Οργανισμού και κάλεσαν τους εργαζόμενους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το νέο εργασιακό καθεστώς που προωθείται και με το οποίο -όπως τόνισαν- θίγονται πάγια δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως προαναφέρθηκε οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή, όπου στην Ολομέλεια συζητείτο η επίμαχη τροπολογία, παραμένοντας έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου για αρκετή ώρα.

Κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επι της αρχής του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την τροπολογία για τον ΟΤΕ, ομάδα συνδικαλιστών που ανήκαν στον ΣΥΝ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό από τα θεωρεία της Βουλής, με το σύνθημα «Κατω τα χέρια από τον ΟΤΕ». Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιάννης Τραγάκης έδωσε εντολή στις αρχές ασφαλείας του Κοινοβουλίου, να συλληφθούν οι συνδικαλιστές -όπως και έγινε- για να αφεθούν αργότερα ελεύθεροι, κατόπιν παράστασης του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη στην πρόεδρο της Βουλής.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, και να συζητηθούν νέοι τρόποι αντίδρασης της Ομοσπονδίας.