Αθλητικά
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 09:58

ΝΒΑ: «Ζωντανό» για το θαύμα το Κλίβελαντ

Με... ισοπεδωτική εμφάνιση στον τέταρτο τελικό το Κλίβελαντ έδειδε ότι έχει... σφυγμό και με το εμφατικό 137-116 επικράτησε του Γκόλντεν Στέιτ.

Με... ισοπεδωτική εμφάνιση στον τέταρτο τελικό το Κλίβελαντ έδειδε ότι έχει... σφυγμό και με το εμφατικό 137-116 επικράτησε του Γκόλντεν Στέιτ.

Οι «ιππότες» αυτή την φορά όχι μόνο δεν «αυτοκτόνησαν» στο φινάλε, αντίθετα ήταν σοβαροί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ανάγκασαν τους «πολεμιστές» να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στα play off του ΝΒΑ. Μείωσαν σε 1-3 τη σειρά και πηγαίνουν στην Oracle Arena του Όκλαντ (ξημερώματα Τρίτης) για να κάνουν το 2-3 και να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της απόλυτης... επιστροφής.

Δεν υπάρχει ομάδα στην ιστορία των play off του ΝΒΑ που να ανέτρεψε σειρά από το εις βάρος της 0-3, αλλά το Κλίβελαντ με την εμφάνισή του στον 4ο τελικό έδειξε ότι μπορεί να ελπίζει, αρκεί να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.  Η ήττα αυτή για το Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, μπορεί, όμως, και να τους αποδιοργανώσει. Έτρεχαν ένα απίστευτο σερί από τις 10 Απριλίου, το οποίο διήρκησε 2 μήνες.

Οι Καβαλίερς έκαναν ρεκόρ περιόδου (49π.), ρεκόρ ημιχρόνου (86π.), ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των τελικών του NBA (24). Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που είχε έντονο φραστικό διάλογο με τον Κέβιν Ντουράντ, πέτυχε το ένατο triple-double της καριέρας του στους τελικούς (31 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής), ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον και, πλέον, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη σχετική λίστα.

Εκπληκτικοί ήταν και οι Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λοβ. Ο πρώτος σταμάτησε στους 40 πόντους (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 7/12 τρίποντα), ενώ ο δεύτερος στους 23 εκ. των οποίων οι 18 προήλθαν έξω από την γραμμή των 7.25μ

Από τους «πολεμιστές» ο Κέβιν Ντουράντ ήταν... μόνος τους (35 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), καθώς ο Στεφ Κάρι (13 πόντοι με 4/13 σουτ) και ο Κλει Τόμπσον (13 πόντοι με 4/10 τρίποντα) ήταν πολύ μακριά από τα γνωστά τους στάνταρ.