Κόσμος
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 16:31

Ξαφνική ασθένεια Γερουσιαστή απειλεί την πλειοψηφία των Δημοκρατικών

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επείγουσα επέμβαση στον εγκέφαλο, για τον τερματισμό αιμορραγίας, βρίσκεται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Τιμ Τζόνσον, από τη Νότια Ντακότα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/14/1278712.htm . Οι θεράποντες γιατροί του αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μετεγχειρητικές επιπλοκές. Ανακοίνωση του γραφείου του υπογραμμίζει, ότι ο γερουσιαστής Τζόνσον ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του και δεν χρειάζεται άλλη χειρουργική επέμβαση.

Η ξαφνική ασθένεια του γερουσιαστή εγείρει ανησυχίες για τον συσχετισμό δυνάμεων στη Γερουσία όπου οι Δημοκρατικοί διατηρούν 51 έδρες και οι Ρεπουμπλικανοί 49.

Αν ο κ. Τζόνσον δεν μπορέσει να συνεχίσει την θητεία του στο Κογκρέσο, θα μπορούσε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων στη γερουσία και πάλι υπέρ των Ρεπουμπλικανών, αν ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Μάικ Ράουντς, διορίσει Ρεπουμπλικανό αντικαταστάτη για τα υπόλοιπα δύο χρόνια της θητείας του γερουσιαστή Τζόνσον.

Σε μια τέτοια περίπτωση Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί θα κατέχουν 50 έδρες, με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι να καθορίζει το αποτέλεσμα σε περιπτώσεις ισοψηφίας.