Πολιτική
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 17:48

Ευθυμίου: «Το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε το κύρος του Κοινοβουλίου»

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί τουλάχιστον να σιωπά, μέμφεται το ΠΑΣΟΚ που με την αποχώρησή του από την Βουλή, προστάτευσε το κύρος του Κοινοβουλίου, την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και το δημόσιο συμφέρον, που η Νέα Δημοκρατία τραυματίζει καίρια με τις αυταρχικές επιλογές της».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευαγ. Αντώναρου».

«Όπως και χθες τονίσαμε, η Νέα Δημοκρατία αποχωρούσε συνεχώς και θορυβωδώς από το Κοινοβούλιο, κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ προωθούσε θετικά μέτρα, όπως η εθνική συμφιλίωση με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η διαφάνεια στις προσλήψεις με το ΑΣΕΠ, η αποκέντρωση με την αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο “Καποδίστριας” ή το Ασφαλιστικό», πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

Ο κ. Αντώναρος ζήτησε σήμερα από το ΠΑΣΟΚ «να σέβεται κάτι πάρα πολύ απλό. Τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την αρχή της πλειοψηφίας».

Απαντώντας σε ερώτηση που σχετιζόταν με αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ από τη Βουλή όταν το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η ΝΔ πάντα,με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς, λειτούργησε ως κόμμα και στην αντιπολίτευση και τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση».