Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο θα ζητήσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από σχετική αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο θα ζητήσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από σχετική αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
Κατά τη συζήτηση που έγινε στις 30 Μαΐου στην κεντρική αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την αναφορά σε βάρος της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέπτυξαν ενώπιον της Επιτροπής ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος και Αλέξανδρος Μανωλόπουλος αντίστοιχα.
Κατά την συνεδρίαση, η Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε, ότι «από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Επιτροπή από τα εμπλεκόμενα μέρη, προκύπτει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει βιώσιμη λύση για τον ασφαλιστικό νόμο, ούτε προτείνει κάποιο συμβιβασμό εν όψει της αναφοράς του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, αλλά αρκείται μόνο σε τοποθετήσεις.
Ομόφωνα η Επιτροπή αναφορών αποφάσισε:
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία μιλώντας στα ελληνικά ανέφερε, ότι «όλες οι ανωτέρω ενέργειες πρέπει να γίνουν, διότι εδώ αναφερόμαστε σε ανθρώπους».
Γερμανός Ευρωβουλευτής λαμβάνοντας τον λόγο τοποθετήθηκε υπέρ της αίτησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, αναφέροντας ότι «τα ποσοστά παρακράτησης του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου θυμίζουν τις κρατήσεις που έκανε το κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας σε ποσοστό 90%.».
Ουσιαστική ήταν η συμβουλή του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος και ζήτησε εξ αρχής να συζητηθεί η αναφορά με την διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως και έγινε.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, «όλοι οι Ευρωβουλευτές τοποθετήθηκαν υπέρ της αίτησής μας, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο ασφαλιστικός νόμος σε συνδυασμό με τον φορολογικό οδηγεί σε δήμευση της περιουσίας μας και παραβιάζει τις αρχές προστασίας της ιδιοκτησίας, περιουσίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.».
naftemporiki.gr