Πολιτική
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 16:29

Ο ΟΣΕ για το χθεσινό τραγικό περιστατικό στη Δράμα

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση τη λύπη του για το χθεσινό τραγικό περιστατικό και εφιστά την προσοχή των οδηγών να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας που αφορούν στη διέλευσή τους από σιδηροδρομικές διαβάσεις και να μη ξεχνούν ότι το τρένο έχει πάντα προτεραιότητα.

Χθες, Ι.Χ αυτοκίνητο παραβιάζοντας ισόπεδη διάβαση που εξασφαλίζεται με ηχοφωτεινά σήματα και δρύφακτα (μπάρες) προσέκρουσε επί της αμαξοστοιχίας ICity 92 «Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη» κατά τη διέλευσή της από τη διάβαση, στο πίσω μέρος του δεύτερου οχήματός της, στο ΧΣ 192+446, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Δράμας και περί ώρα 20:47. Η τροχαία ανακοίνωσε ως αιτία του ατυχήματος την «οδήγηση χωρίς σύνεση και διαρκώς τεταμένη την προσοχή από οδηγό του Ι.Χ». Από την πρόσκρουση η οδηγός του οχήματος είναι νεκρή.

Κανείς από τους 120 επιβάτες της αμαξοστοιχίας δεν τραυματίστηκε, ενώ μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με άλλη αμαξοστοιχία. Λόγω του συμβάντος δημιουργήθηκαν κάποιες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ στη διαδρομή μεταξύ των Σιδηροδρομικών Σταθμών Σερρών – Δράμας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα, περί ώρα 23:20.