Πολιτική
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 18:16

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Πολύδωρας οδηγείται σε πολιτική και δημοκρατική εκτροπή

Απάντηση με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν υπάρχουν έκνομα κόμματα στο ελληνικό κοινοβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/19/1281698.htm .

Ο κ. Ευθυμίου μίλησε για κλιμάκωση από την πλευρά του κ. Πολύδωρα ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι έκθετος, όπως έκθετη είναι και η κυβέρνηση.

Όπως επεσήμανε, η τοποθέτηση περί έκνομου κόμματος είναι ανατοποθέτηση όλης της βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ερωτηθείς αν θα ληφθεί κάποια κοινή πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι δεν πρόκειται για θέμα κομμάτων - Πολύδωρα, αλλά για θέμα κυβέρνησης - ελληνικού λαού, διότι -όπως τόνισε- «όταν ένας υπουργός χαρακτηρίζει έκνομο ένα κόμμα δεν εκφράζει τον εαυτό του αλλά την κυβέρνηση».

Ο κ. Πολύδωρας, παρατήρησε ο κ. Ευθυμίου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να ομολογήσει την ανεπάρκειά του οδηγείται σε πολιτική και δημοκρατική εκτροπή, η οποία δεν σκιάζει μόνο τις κατακτήσεις από τον 1974, αλλά συνιστά και βαρύτατη ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως επί κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και υπουργίας του κ. Πολύδωρα, έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και επικαλέσθηκε γι' αυτό επίσημα στοιχεία με την υπογραφή του σημερινού υπουργού, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2006 η εγκληματικότητα αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2005. «Ο έλληνας πολίτης ζει σήμερα στην ανασφάλεια,ενώ παράλληλα υπάρχει η δράση των κουκουλοφόρων, οι οποίοι εκδηλώνουν επιθέσεις γενικώς,αλλά και εναντίον συγκεκριμένων προσώπων», τόνισε και ανέφερε την επίθεση στον πρώην πρόεδρο της ΓΣΣΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ευθυμίου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είχε ενισχυθεί η ασφάλεια του πολίτη, ενώ διαμορφώθηκαν σχέσεις συμφιλίωσης μεταξύ αστυνομίας και κοινωνίας. Οι αστυνομικοί, παρατήρησε, ήταν ένα κομμάτι της κοινωνίας και όχι απέναντί της. Η πολιτική της ΝΔ τραυματίζει αυτό τον δεσμό και αυτό είναι ένα μεγάλο ολίσθημα, τόνισε.

Οι δηλώσεις Πολύδωρα στις οποίες άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο ομάδες ταραξιών όμορες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγιναν γνωστές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού συμβουλίου του Κινήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως δεν πρόκειται για μία παραφωνία, αλλά για μία κατ' εξακολούθηση παρόμοια πρακτική, που έχει τα προηγούμενά της στις υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών. Αναπτύσσεται, σχολίασε ο κ. Παπανδρέου, ένας αυταρχισμός και μία λογική αστυνομικού κράτους που θυμίζει και οδηγεί σε παλαιότερες εποχές, ενώ παράλληλα «καταρρίπτεται και ο μύθος του μεσαίου χώρου της ΝΔ, που είχε επιχειρήσει να καλλιεργήσει ο κ. Καραμανλής».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος.