Πολιτική
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, με βαθμιαία επικράτηση ισχυρών βορείων ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά από τις βραδυνές ώρες θα σημειωθεί πτώση.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κατά διαστήματα. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα στα βόρεια.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα γύρω ορενά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά από τις βραδυνές ώρες θα σημειωθεί πτώση.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών στις νότιες νησιωτικές περιοχές. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που γρήγορα θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με ενίσχυση από το βράδυ στο Ιόνιο. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο, πολύ ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο.