Πολιτική
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια, με σταδιακή ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί και από το απόγευμα τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στο Ιόνιο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στα βόρεια πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στην Πάρνηθ8α. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από τη νύχτα.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά από τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί πτώση.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τις πρωϊνές ώρες. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.