Πολιτική
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 14:50

Για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των Οινόφυτων ενημερώθηκε ο Γ. Παπανδρέου

Τα Οινόφυτα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, όπου κατ' αρχήν συναντήθηκε στο ναό των Αγίων Αναργύρων με τον Πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη, ο οποίος συμμετέχει στη ΜΚΟ «Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού», ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Οικονομίδης, αλλά και έδειξε στον κ. Παπανδρέου, η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ άσχημη καθώς δεκάδες εργοστάσια δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να εκλύονται διοξίνες από την ανεξέλεγκτη καύση τοξικών αποβλήτων και οι καμινάδες να λειτουργούν χωρίς φίλτρα, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα και τα ύδατα της περιοχής.

Συνέπεια όλων αυτών, όπως είπε ο κ. Οικονομίδης, είναι η επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων, αλλά και των 10.000 περίπου εργαζομένων που έρχονται από την Αθήνα.

«Δεν θέλουμε να φύγουν οι βιομηχανίες, αλλά να ληφθούν μέτρα για τη σωστή λειτουργία τους», σημείωσε ο κ. Οικονομίδης.

Όπως εξάλλου είπε, αυτό τον καιρό γίνεται μια προσπάθεια συστηματική για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν το μισό πληθυσμό των Οινοφύτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη σοβαρής υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας στην περιοχή που να συνδυάζει την ανάπτυξη, την ποιότητα και την αειφορία. «Γι αυτό εμείς προτείνουμε να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα συνδυάζει όλα τα παραπάνω μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό και θα προσδίδει μια ελληνική ταυτότητα, η οποία θα μας κατοχυρώνει και στην παγκόσμια αγορά αλλά και θα εξασφαλίζει μια άλλη ποιότητα ζωής για τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο των Οινοφύτων, όπου παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους γονείς.

«Ήρθα να σας δω, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον κ. Οικονομίδη για τα προβλήματα εδώ . Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνδυάσουμε τον πλούτο και την ανάπτυξη της περιοχής , την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της δικής σας υγείας», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Χθες στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του 2007 διευθετεί υποχρεώσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα και σηματοδοτεί το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Καραμανλή.