Αθλητικά
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 20:42

Με «περίπατο» στους τελικούς ο Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν για μία ακόμη φορά τον εφετινό τίτλο της Α1 μπάσκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν για μία ακόμη φορά τον εφετινό τίτλο της Α1 μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν «υγιεινό περίπατο» στον τρίτο ημιτελικό των play off με τον Άρη, τον οποίο νίκησαν με 79-65 στο ΣΕΦ και με sweep στη μεταξύ τους σειρά (3-0) εξασφάλισαν το δεύτερο «εισιτήριο» για την καταληκτική φάση της διοργάνωσης. Εκεί όπου είχε προκριθεί από την περασμένη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός, μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ.

Οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» για 12η διαδοχική σεζόν και 17η στην Ιστορία τους, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και τον πρώτο λόγο για να στεφθούν για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητές Ελλάδας. Το πρώτο ραντεβού των «αιωνίων» αντιπάλων είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (21:00) στο κλειστό του Νέου Φαλήρου.

Τέσσερα 24ωρα μετά την ήττα στον τελικό της Euroleague από την Φενέρμπαχτσε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσουν στην άνετη νίκη, τρίτη διαδοχική επί των «κιτρίνων» που θα παίξουν στο «μικρό τελικό» των play off με την ΑΕΚ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ άλλους 14 σημείωσε ο Μάντζαρης. Από τους Θεσσαλονικείς μακράν κορυφαίος ήταν ο Κάμινγκς που τελείωσε το ματς με 21 πόντους.