Πολιτική
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 14:11

ΠτΔ: Οι εταίροι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής εντός της Ευρωζώνης υπογράμμισε πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής εντός της Ευρωζώνης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση και των δικών τους υποχρεώσεων, από τη στιγμή που η ίδια έχει εκπληρώσει τις δικές της.

Συμπλήρωσε ότι μετά το τέλος της αξιολόγησης «ο δρόμος μας είναι ένας: ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη».

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να γίνει φιλική προς τις επενδύσεις και να μειώσει τη γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, η οποία, όμως, προϋποθέτει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση της ανεργίας και επιστροφή στην κερδοφορία.

Αναλύοντας το νέο παραγωγικό μοντέλο, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στους πυλώνες και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η μείωση της φτώχειας, η ενίσχυση της συνεργασίας των μικρών επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση της εγχώριας εξωστρέφειας, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.