Κοινωνία
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 17:15

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Δήμου Αθηναίων-ΕΒΕΑ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης εκδηλώθηκε μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΕΒΕΑ για το κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης εκδηλώθηκε μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΕΒΕΑ για το κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το κτήριο, ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ, ανακαινίσθηκε από τον δήμο Αθηναίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

«Όσοι πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη χώρα μας, συνεχώς διαψευδόμαστε. Έφτασε σήμερα στο γραφείο μου πρόσκληση από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο που με καλεί στα εγκαίνια κτηρίου, το οποίο ο ίδιος έχει καταλάβει, αφού το επισκεύασε μέσω ΕΣΠΑ ο δήμος Αθηναίων, με συμβατικό όρο να το χρησιμοποιεί για 14 χρόνια» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, «πριν από τρεις μήνες, η διοίκηση του ΕΒΕΑ εισέβαλε στο κτήριο, παραβιάζοντας τις πόρτες με "φουσκωτούς"». Πρόσθεσε πως το κόστος ανακατασκευής του εμβληματικού κτηρίου που, όπως σημείωσε, ήταν εγκαταλελειμμένο από το ΕΒΕΑ για 20 χρόνια, έχει κοστίσει 3 εκατ. ευρώ. και με σκληρή και συστηματική δουλειά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε δύο χρόνια.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Καμίνης ανέφερε ακόμη πως για τις εξελίξεις έχω ενημερώσει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδια επίτροπο της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου, «για τη ντροπιαστική αυτή εξέλιξη, που εκθέτει την Ελλάδα, ανατροφοδοτεί τη συζήτηση για τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τον κόπο του άλλου, και κυρίως μας θυμίζει γιατί η χώρα κατέληξε σε αυτήν την κατάντια».