Πολιτική
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006 14:28

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση απαξίωσε το δημόσιο σύστημα Υγείας

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, με εκπροσώπους του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού, καθώς και με γονείς νοσηλευόμενων παιδιών, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και το Νοσοκομείο.

Αφού εξήρε τις προσπάθειες όλων των γιατρών, και του προσωπικού όλων των νοσοκομείων, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κάνοντας λόγο για συστηματική υποχρηματοδότηση τα τελευταία τρία χρόνια, και τεράστια έλλειψη προσωπικού.

«Δεν γίνονται οι απαραίτητες κρίσεις γιατρών, οι προσλήψεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις και αυτό σημαίνει ότι, η δημόσια υγεία απαξιώνεται, δεν εξυπηρετείται ο ασθενής όπως θα έπρεπε, δεν εγγυάται, όπως θα έπρεπε και θα μπορούσε να εγγυηθεί, την ποιότητα, αλλά και την πρόσβαση όλων των πολιτών με ισότιμο τρόπο στις υπηρεσίες υγείας, που είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο μιας δίκαιης κοινωνίας», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για τομές όχι μόνο σε επίπεδο χρηματοδότησης, αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας, για να υπάρχει -όπως είπε- ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα δίνει τις απαραίτητες υπηρεσίες στον κάθε πολίτη, ανεξάρτητα απ’ την οικονομική του δυνατότητα.

Κατά τη συζήτηση που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Γιώργο Γιαννόπουλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού αλλά και παραϊατρικού προσωπικού. Όπως επισημάνθηκε, από τους 1.500 εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν, έγιναν μόνο 815 προσλήψεις και όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη στις εφημερίες αλλά και τα Σαββατοκύριακα».

Όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι, σημαντική έλλειψη προσωπικού υπάρχει και στη Μονάδα Νεογνών, όπου αντιστοιχούν τρεις νοσηλευτές για 30 κρεβάτια.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και μίλησε με παιδάκια που νοσηλεύονται εκεί και με γονείς.