Αθλητικά
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 20:46

Στους τελικούς με εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ με 105-67 κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους τελικούς της Α1.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ με 105-67 κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους τελικούς της Α1.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε επίδειξη δύναμης στον τέταρτο ημιτελικό των play off απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο Ένωση και με εμφατικό τρόπο έκανε το 3-1 στη σειρά και προκρίθηκε στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, όπου εκτός απρόοπτου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας (οι Πειραιώτες προηγούνται 2-0 του Άρη και παίζουν την Πέμπτη στο ΣΕΦ με τους «κίτρινους»).

Από το ξεκίνημα του ματς οι «πράσινοι» άρχισαν να παίρνουν διψήφια διαφορά, την οποία όχι μόνο διατήρησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά την αύξησαν ακόμη περισσότερο (έφτασε και μέχρι το +27). Σε ένα ακόμη ματς ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός, καθώς τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 8 ασίστ, ενώ σημαντική συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι είχε και ο Κρις Σίνγκλετον που «σταμάτησε» στους 16 πόντους. Άλλους 15 πέτυχε ο Μπουρούσης (10 ριμπάουντ), ενώ «διψήφιος» ήταν και ο Τζέιμς με 14 πόντους.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα τρία πρώτα ματς, είχε σε πολύ κακό απόγευμα τους περισσότερους παίκτες της, τόσο στον επιθετικό, όσο και στον αμυντικό τομέα. Διασώθηκε μόνο ο Ούκιτς, που πέτυχε 16 πόντους, ενώ άλλους 12 σημείωσε ο Μαυροκεφαλίδης. 

Με όπλο την ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τα πολύ άσχημα ποσοστά του αντιπάλου στα δίποντα, ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη διαφορά στο πρώτο 10λεπτο, που έφτασε και στο +16 (23-7). Η περίοδος τελείωσε με τους «πράσινους» στο +14 (25-11), έχοντας 8/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 6/8 βολές.

Η εικόνα του ματς όχι μόνο δεν άλλαξε στην επόμενη περίοδο, αντίθετα ο Παναθηναϊκός «πάτησε κι άλλο το γκάζι» και λίγο πριν το ημίχρονο έφτασε να προηγείται ακόμη με +21 (28-49). Με την είσοδο των Ντίξον, Σάκοτα, Ελόνου, το «ανέβασμα» του Μαυροκεφαλίδη στην επίθεση και την πιεστική άμυνα η Ένωση κατάφερε να μειώσει κάπως τη διαφορά (25-37), ωστόσο, ο Νικ Καλάθης ήταν σε μία ακόμη εξαιρετική μέρα (15 πόντους) και με δύο σερί τρίποντα κι ένα δίποντο έφερε ξανά τους «πράσινους» σε θέση ισχύος (49-29 στο ημίχρονο).

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε «υγιεινό περίπατο». Ο Νικ Καλάθης βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο σκοράρισμα τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος στο τρίτο 10λεπτο πέτυχε τους 9 από τους 16 πόντους του, με τους «πράσινους» να μη συναντούν κανένα πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ και να φτάνουν πολύ εύκολα στο τελικό 105-67.

 

,