Πολιτική
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2001 07:34

Διεργασίες ανασχηματισμού στο κυβερνών κόμμα

Το θέμα του ανασχηματισμού φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο με δηλώσεις τους, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στο κυβερνών κόμμα.

Η υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου, είπε ότι υπάρχει πλήθος στελεχών που μπορούν να συνεισφέρουν και χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη, «ισχυρό χαρτί» για το ΠΑΣΟΚ.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha News, ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό πρέπει να εκφραστεί με όλους τους τρόπους και προϋποθέτει πρωτοβουλίες και αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε.

Υπέρ του ανασχηματισμού τάχθηκε ο Γιώργος Δασκαλάκης και ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ίσως «ανοίξει τα χαρτιά του», μετά τις 18 του Ιουνίου, στην διάρκεια της εβδομάδας που θα έχουν διακοπεί οι εργασίες της Βουλής.

«Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη, εάν γίνεται με καλή διάθεση», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, από την Φραγκφούρτη.