Πολιτική
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού, με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και από το απόγευμα, χιόνια στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, που σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι, τη νύχτα ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες αργότερα, πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί έως πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αργότερα όμως θα συννεφιάσει και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς, που αργότερα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και τη νύχτα ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι με τάση ενίσχυσης αργά τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που σταδιακά στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι ισχυροί και τη νύχτα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική, αργότερα όμως θα συννεφιάσει και το βράδυ θα βρέξει, ενώ αργά τη νύχτα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και τη νύχτα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Το βράδυ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και τη νύχτα πιθανόν και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τη νύχτα μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν (1) έως 9 βαθμούς Κελσίου, βαθμιαία όμως πτώση θα σημειώσει, τη νύχτα.

Ο καιρός αύριο

Βροχές στα νότια πεδινά, καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στις ορεινές περιοχές, καθώς και στα πεδινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, προβλέπει για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα πελάγη σε θυελλώδεις και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο σε πολύ θυελλώδεις. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.