Πολιτική
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις βορείους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον πέντε (-5) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα νοτιοδυτικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ανατολική Στερεάς και της Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια προάστια, θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά του νησιού. Βαθμιαία όμως, τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ, στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.