Αθλητικά
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 21:33

Euroleague: «Διαβασμένος» στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Μedia day η σημερινή για τον Ολυμπιακό, που αναχωρεί την Τετάρτη (17/5) με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και το 10ο φάιναλ 4 Ευρωλίγκας, έκτο τα τελευταία 9 χρόνια.

Μedia day η σημερινή για τον Ολυμπιακό, που αναχωρεί την Τετάρτη (17/5) με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και το 10ο φάιναλ 4 Ευρωλίγκας, έκτο τα τελευταία 9 χρόνια.

«Η ομάδα προετοιμάζεται όλη τη σεζόν, δεν περιμένουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό τώρα. Δεν είμαστε αδιάβαστοι» υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ οι αθλητές υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αρχής γενομένης απέναντι στην κάτοχο του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο ημιτελικό.

O γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Xρήστος Σταυρόπουλος ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να υπάρξει και στην Ευρωλίγκα salary cap, καθώς το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ είναι φέτος 42 εκατομμύρια ευρώ. 

«Τo θέμα της φορολογίας είναι φλέγον. Ο Ολυμπιακός και οι ελληνικές ομάδες πληρώνουν την υψηλότερη εφορία, 150% πληρώνουμε στην Ελλάδα, ενώ έχουμε στην Τουρκία 13%, 11% στη Ρωσία και 45% στην Ισπανία. Ήδη υπάρχει μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ, αν βάλουμε και την εφορία, καταλαβαίνετε τη διαφορά», απάντησε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε: «Η ομάδα προετοιμάζεται όλη τη σεζόν, δεν περιμένουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό τώρα. Όταν διαβάζεις όλη τη χρονιά, πριν τις εξετάσεις χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα. Δεν είμαστε αδιάβαστοι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Παίζουμε με μία πολύ σταθερή ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητά της. Εμείς ως αουτσάιντερ θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και στο τέλος πρώτα της Παρασκευής και εν συνεχεία της Κυριακής, θα ξέρουμε τι έχει γίνει».

«Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Υπάρχουν ρόλοι, ο ηγέτης, ο βασικός κορμός, εγώ πιστεύω σε όλη την ομάδα, σε όλους τους παίκτες μου και απαιτώ από όλους να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όταν φτάνεις εδώ που έχεις φτάσει πρέπει να είσαι έτοιμος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Σε κάθε φάιναλ 4 νιώθω το ίδιο συναίσθημα, το ίδιο κίνητρο, με νοιάζει μόνο το παρόν, ας απολαύσουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να ανταμείψουμε τους εαυτούς μας. Στο τέλος του να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάνουμε»

Όσο για τις συμβουλές θα δώσει στους συμπαίκτες του οι οποίοι δεν έχουν ανάλογη εμπειρία; «Είναι το ωραιότερο σημείο της χρονιάς και είναι ο μεγάλος στόχος, είναι η γιορτή του μπάσκετ. Ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να ξαναγωνιστούμε σε ένα φάιναλ 4 στην καριέρα μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να έχουμε δημιουργικό άγχος και σε αυτά τα παιχνίδια κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο».