Πολιτική
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βελτιωμένο καιρό, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα Ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον πέντε (-5) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωϊνές ώρες στη Βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα νότια θυελλώδεις, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό, προβλέπει για αύριο Πέμπτη, η ΕΜΥ. Το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στα δυτικά μέτριοι και το βράδυ ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς έως μέτριοι και προς το βράδυ μέτριοι έως ισχυροί, με τάση ενίσχυσης στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την ημέρα. Τη νύχτα στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.