Κόσμος
Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 21:31

Πράσινο φως Τραμπ για προμήθεια όπλων στους Κούρδους της Συρίας

Τα αμερικανικά σχέδια για την προμήθεια όπλων στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι μάχονται ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Η απόφαση της Ουάσιγκτον ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, η οποία θεωρεί το YPG τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Τα αμερικανικά σχέδια για την προμήθεια όπλων στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι μάχονται ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Μετά από μήνες διαβουλεύσεων, ο κ. Τραμπ άναψε «πράσινο» στην πρόταση για ενίσχυση των μαχητών των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τους οποίους οι ΗΠΑ θεωρούν αξιόπιστους στρατιωτικούς συμμάχους.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, η οποία θεωρεί το YPG τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι YPG είναι η κυριότερη συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), της αραβοκουρδικής συμμαχίας που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στηρίζεται από τις ΗΠΑ. 

naftemporiki.gr