Κόσμος
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 17:27

Η Λευκωσία δε βλέπει στροφή της Μόσχας στο Κυπριακό

Η Λευκωσία δεν βλέπει καμιά αλλαγή στην πολιτική της Μόσχας στο Κυπριακό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύπρος Χρυστοστομίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/11/1002240.htm .

Σε ερώτηση εάν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τις δηλώσεις του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Χρυσοστομίδης απάντησε απλώς ότι οι επαφές με τη Ρωσική δημοκρατία είναι συνεχείς.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι η στήριξη που δίνεται από τη Μόσχα στην Κύπρο θα συνεχισθεί.

Πρόσθεσε ότι δεν δημιουργείται καμία ανησυχία από τις δηλώσεις Πούτιν μετά τις συνομιλίες με τον τούρκο πρωθυπουργό στη Μόσχα.

Ο κ. Ιακώβου τόνισε επίσης πως είναι υβριστικό για τη Ρωσία, να λέγεται ότι θα αλλάξει τη στάση της στο Κυπριακό, γιατί πήρε κάποια δισεκατομμύρια δολάρια από την Τουρκία.

Επίσης ανέφερε ότι ύστερα από πρόσκληση, προγραμματίζεται επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στη Μόσχα, αλλά δεν έχει καθορισθεί ημερομηνία.

Ο κ. Ιακώβου είπε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν σκοπεύει να στείλει επιστολή στον Κόφι Ανάν ζητώντας του να αναλάβει νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό. «Ολοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να εκδηλωθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία αυτούς τους μήνες», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ