Πολιτική
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειονατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον επτά (-7) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωΐ στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοανατοικοί θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού, η ελαχίστη, θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωΐ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές, στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στη Δυτική Ελλάδα, νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και σταδιακά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Στο Αιγαίο, αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, που αργότερα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν το βράδυ σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.