«Ο Πρωθυπουργός ήταν για ακόμη μια φορά εκτός πραγματικότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα.
«Ο Πρωθυπουργός ήταν για ακόμη μια φορά εκτός πραγματικότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα αντίμετρα καθώς, όπως είπε, «θα εφαρμοστούν μόνο αν πετύχουμε 3,5% πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα που ο ίδιος (ο Πρωθυπουργός) με επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις έχει χαρακτηρίσει ανέφικτα για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κάνει το χειρότερο μείγμα της διαπραγμάτευσης» και σημείωσε πως «αυτό που έχει συμφωνηθεί δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση», αλλά «οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας».
«Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση το 2016 δεν θα υπήρχαν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευόταν τόσον καιρό ότι είναι ανέφικτα τα 3,5% πλεονάσματα και τώρα να τα αποδέχεται και μάλιστα να λέει ότι ουσιαστικά επειδή πέτυχε το 4% αυτό το διάστημα που προέρχεται από υπερφορολόγηση, μπορούμε να πετύχουμε το 3,5% τα επόμενα έτη».
Ανανέωση και ενότητα στην Κεντροαριστερά
Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να πετύχει η Κεντροαριστερά την ανανέωση και την ενότητα «για να υπάρχει μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας, να υπάρχει μια εναλλακτική προοδευτική λύση», αλλά και «να μην κατευθυνθούν οι πολίτες σε ακραίες εθνικιστικές λύσεις, όπως το απαράδεκτο φαινόμενο με τη Λεπέν στη Γαλλία».
Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού σημείωσε πως σέβεται τις συλλογικές διεργασίες, είπε: «Η θέση μου είναι ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, δηλαδή να παρουσιάσει μια προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα [...] Ταυτόχρονα, μετά απ' αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίες και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση».
Ερωτηθείς εάν υπάρχει «χώρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προσπάθεια απάντησε -μεταξύ άλλων- πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει μόνος του ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά».