Αθλητικά
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 22:53

Euroleague: Δεύτερη «μαχαιριά» Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έφυγε νικητής για δεύτερο συνεχή αγώνα από το ΟΑΚΑ, διαλύοντας τη δυσμενή γι΄ αυτόν παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έφυγε νικητής για δεύτερο συνεχή αγώνα από το ΟΑΚΑ, διαλύοντας τη δυσμενή γι΄ αυτόν παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 80-75, έκανε το 2-0 σε αυτή τη σειρά των πλέι οφ και ανάγκασε τους «πράσινους» να αναζητούν πια ένα «θαύμα», αφού στην Ιστορία της διοργάνωσης ουδεμία ομάδα ανέτρεψε το 0-2.

Η Φενέρ είχε κι απόψε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρήκε τα μεγάλα σουτ όταν μερικά λεπτά πριν τη λήξη βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, ενώ στο τέλος καταλυτική αποδείχθηκε η ψυχραιμία των Σλούκα και Ντίξον στις βολές, μετρώντας 4/4.

Η τουρκική ομάδα είναι μια νίκη μακριά από το φάιναλ 4 της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο Παναθηναϊκός επιζητεί πια τρεις σερί νίκες, από τις οποίες οι δύο στο «καμίνι» της «Ulker Sports Arena». 

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Πάλεψε το παιχνίδι ως το τέλος, προσπάθησε ενώπιον ενός πύρινου κοινού αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρους του στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αρχικά ο Ρίβερς έχασε αμαρκάριστος το σουτ για το προσπέρασμα στα 27΄΄ πριν τη λήξη, ενώ στα 12΄΄ η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Μπουρούση, με τη διαφορά στο +3 για τους Τούρκους. 

Στον πρώτο αγώνα τη «ζημιά» έκανε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους, αναδειχθείς μάλιστα σε MVP της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Απόψε πέτυχε 25, αλλά τη… σκυτάλη είχε παραλάβει ο Έκπε Ούντο, που ήταν απλά συγκλονιστικός.

Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε θαρρείς και ήταν «πανταχού παρών», με την ανθρώπινη έννοια, αφού τη μια στιγμή έδινε αμυντικό ρεσιτάλ και την επόμενη βρισκόταν στην επίθεση για να τελειώσει τη φάση με κάρφωμα ή hook.

Ο Ούντο ήταν τόσο πολύτιμος για τη Φενέρ απόψε, ώστε έμεινε στο [παρκέ για 35΄04΄΄ λεπτά, διάστημα στο οποίο πέτυχε 22 πόντους (11/14 δίποντα), μάζεψε 9 ριμπάουντ, έδωσε μια ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο, ενώ τα χέρια του βρίσκονταν παντού για να μοιράσουν τάπες ή να αλλοιώσουν πάσες.