Αθλητικά
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 00:09

Σφαιρόπουλος: Μπορούμε και καλύτερα

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από τη Φενέρμπαχτσε λειτούργησε ως... καμπανάκι κινδύνου για τον Ολυμπιακό, που εμφανίστηκε πολύ συγκεντρωμένος απέναντι στην Εφές, δεν έδωσε δικαιώματα κι έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από τη Φενέρμπαχτσε λειτούργησε ως... καμπανάκι κινδύνου για τον Ολυμπιακό, που εμφανίστηκε πολύ συγκεντρωμένος απέναντι στην Εφές, δεν έδωσε δικαιώματα κι έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Ως εκ τούτου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν σαφώς ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, δεν θέλησε όμως να ενθουσιαστεί καθώς την Παρασκευή οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν. 

«Οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Μείναμε κοντά στο πλάνο που είχαμε προετοιμάσει, εκτελέσαμε όλα τα σημεία-κλειδιά αμυντικά κι επιθετικά και ήταν σημαντικό που στην πρώτη περίοδο κυριαρχήσαμε μέσω της άμυνάς μας, όταν τους κρατήσαμε στους 11 πόντους», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Συνολικά είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως μπορώ να πω ότι είχαμε και καλό ρυθμό στην επίθεση. Έίχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και όσοι αγωνίστηκαν υποστήριξαν την ομάδα και την βοήθησαν να κερδίσει», συμπλήρωσε.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Γιανγκ απάντησε ότι «δυστυχώς δεν είχα χρόνο για τον Πάτρικ απόψε, μίλησα όμως μαζί του και του ζήτησα να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ήταν δική μου απόφαση,ήταν ξεκάθαρα απόφαση τακτικής, δεν έγινε κάτι άλλο».

Από την αναφορά του δεν θα μπορούσε να λείπει το κοινό της ομάδας: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε. Κάναμε απλά το 1-0, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, συγκεντρωμένοι, πρέπει να παλέψουμε περισσότερο στο δεύτερο ματς γιατί το δεύτερο ματς θα είναι πιο δύσκολο. Παίξαμε καλά, όμως είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα».

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, από την πλευρά του, είπε: «Μας νίκησαν πιο εύκολα απ΄ όσο και οι ίδιοι θα περίμεναν. Όταν είχαμε παίξει εδώ στην κανονική περίοδο μας είχαν σκοτώσει, κι αυτό έκαναν και απόψε. Ξεκίνησαν πιο επιθετικά, έπαιξαν πιο δυνατά, πήραν τις διεκδικήσιμες μπάλες. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά αν θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε αυτό το γήπεδο».