Πολιτική
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν και ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις αρχικά, που το βράδυ θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να βρέξει, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι, βαθμιαία δυτικοί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωΐ στα νότια. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, αργότερα νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, που στα νότια θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αρχικά, που βαθμιαία θα αυξηθούν και ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, από το βράδυ βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Σάββατο, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αργότερα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία πολύ ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο.