Πολιτική
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 14:52

Απάντηση της υπουργού Παιδείας στον Γ. Παπανδρέου

Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει καλά ποιος ήταν κυβέρνηση μέχρι προχθές και όλοι το ξέρουμε αυτό. Η κυβέρνηση στο παρελθόν δεν επιχείρησε ποτέ να κάνει τέτοιο Διάλογο μέσα από θεσμοθετημένα όργανα.

Αυτή ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν είχε κληθεί δυο φορές να λάβει μέρος στο Διάλογο, αλλά αρνήθηκε.

«Εμείς», πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου, «έχουμε στα συν καταρχήν, ότι αναστήσαμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας το οποίο βρισκόταν μέσα στα συρτάρια και δεν λειτουργούσε. Λειτούργησε μόνο προεκλογικά και νομίζω ότι δεν είχε καμία ουσιαστική σημασία».

«Από κει και πέρα, επαναλαμβάνω, η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει», συμπλήρωσε η κ. Γιαννάκου.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση επιχειρεί να ασκήσει μια μακροπρόθεσμη πολιτική με την όσον δυνατόν μεγαλύτερη συνεισφορά και συναίνεση όλων.

«Αναθέτοντας σε ένα ανεξάρτητο Όργανο, που είναι Γνωμοδοτικό Όργανο του υπουργείου, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, ένα τέτοιον ρόλο που δεν έχει γίνει στο παρελθόν, νομίζω ότι έχουμε προσφέρει όλα τα εχέγγυα μιας δημοκρατικής διαβούλευσης ουσίας», σημείωσε η κ. Γιαννάκου.