Πολιτική
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή επικράτηση πολύ ισχυρών και τοπικά, θυελλωδών νοτίων ανέμων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κυρίως των βορειοδυτικών περιοχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργότερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και αργότερα ισχυροί στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργότερα, υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Σταδιακά θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά, η ελαχίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, που θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα και τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί και το απόγευμα πολύ ισχυροί, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.