Πολιτική
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2005 21:10

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Φ. Πετραλιά για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά για τα θέματα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

«Θα συνεργαστούμε σ' αυτόν τον τομέα, και εγώ που είμαι Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και ιδιαίτερα τώρα πια, που είναι και η κα Πετραλιά Αντιπρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του Κέντρου αυτού. Είναι ένα στοίχημα, αν θέλετε, το οποίο ξεκίνησε η Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια, να αναβιώσει την έννοια της εκεχειρίας, και έχει γίνει αποδεκτή αυτή η έννοια με πολύ θετικά, όχι μόνο σχόλια, αλλά και αποτελέσματα σε όλη την υφήλιο... Προσβλέπω, λοιπόν, σ' αυτή τη στενή συνεργασία με την κα Πετραλιά, και είμαι σίγουρος ότι θα την έχουμε», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άφησαν μια μεγάλη άυλη κληρονομιά ανάμεσα στην οποία βρίσκεται η Ολυμπιακή Eκεχειρία, ένας θεσμός ο οποίος αναβίωσε από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ιδιαίτερα πετυχημένο ρόλο στα χρόνια που πέρασαν.

Τώρα έχω κι εγώ την τύχη να είμαι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Ολυμπιακής εκεχειρίας και αυτό που αποφασίσαμε με τον κ. Πρόεδρο, είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε το έργο, αλλά και να το ενδυναμώσουμε», τόνισε η κα Πετραλιά.