Αθλητικά
Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 20:06

Μπάσκετ: «Ατύχημα» του Άρη στο Λαύριο

Η «αναρρίχηση» του ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση, μετά την ήττα του Άρη στο Λαύριο, ήταν το γεγονός της ημέρας στις αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής.

Η «αναρρίχηση» του ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση, μετά την ήττα του Άρη στο Λαύριο, ήταν το γεγονός της ημέρας στις αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής.

Ο «Δικέφαλος» νίκησε με 75-66 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με διαφορά σταθερά πάνω από τους 10 πόντους ως τα τέλη της τρίτης περιόδου, όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να επιστρέψουν.

Επιθετικός πλουραλισμός, ομαδικό πνεύμα (19 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα) αλλά και 15 λάθη μέτρησε ο ΠΑΟΚ, που είχε πρώτο σκόρερ τον Σόμπι (15π), ενώ κορυφαίος για τον Κόροιβο ήταν ο ΜακΛίλαν με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Το Λαύριο κράτησε απόρθητη την έδρα του απέναντι στον Άρη, τον οποίο νίκησε με 75-70 κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ ταυτόχρονα πέταξε τους «κίτρινους» εκτός τετράδας, προς όφελος του άσπονδου συμπολίτη τους. 

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο επτάλεπτο, όταν με το σκορ στο 66-63 υπέρ του Λαυρίου οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 5-0 για το 71-63 στο 38΄.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατόρθωσε να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου με 82-81, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Σάκοτα με 21 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Χολ σταμάτησε στους 18.

Η νεοφώτιστη Κύμη πανηγύρισε την παραμονή στην Α1 μετά τη νίκη της με 76-70 επί του Απόλλωνα Πατρών στην Εύβοια, στέλνοντας ταυτόχρονα την αχαϊκή ομάδα κοντά στον υποβιβασμό.

Για να παραμείνει ο Απόλλωνας στην κατηγορία θα πρέπει να νικήσει την τελευταία αγωνιστική (Μ. Τετάρτη) το Λαύριο εντός έδρας και, παράλληλα, να χάσει ο Κόροιβος στην Αμαλιάδα από την άλλη ομάδα της Πάτρας, τον Προμηθέα!

Τα Τρίκαλα, τέλος, «καθάρισαν» το παιχνίδι με την υποβιβασμένη Δόξα Λευκάδας από το πρώτο ημίχρονο, όταν οικοδόμησαν διαφορά 15 πόντων (39-24) για να φτάσουν τελικά στο 74-68 και να σημειώσουν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους 10 νίκες στην κανονική περίοδο της Α1.