Πολιτική
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 18:20

Κριτική Παπανδρέου στην πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης των συντονιστών.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα οι αγρότες βρίσκονται σε μια τραγική πραγματικότητα την οποία συνθέτουν η κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, η τεράστια απώλεια εισοδήματος και το πολύ μεγάλο κέρδος των μεσαζόντων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην απορρόφηση κονδυλιών από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την γεωργία και την περιφέρεια, και για προεκλογική δημαγωγία, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της ΚΑΠ και απέδωσε ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρχίζει περιοδεία στη Λάρισα, όπου θα έχει συναντήσεις με τους αγρότες, ενώ πρόθεσή του είναι να επισκεφθεί και άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα αγροτικά προϊόντα.