Πολιτική
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 14:46

Pulse: Προβάδισμα Ν.Δ. με 13,5 μονάδες

Προβάδισμα με 13,5 ποσοστιαίες μονάδες στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Προβάδισμα με 13,5 ποσοστιαίες μονάδες στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5%. Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη (7%) και ΚΚΕ (6%), ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, καθώς συγκεντρώνουν 2%. 

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο 2,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 8%.

Στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντούν όχι, ενώ το 37% απαντούν ναι. Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση (64%).

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση των κυβερνήσεων του μνημονίου, η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου αποσπά τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (33%) ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου (24%) και Τσίπρα-Καμμένου (17%). Με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφεται η διακυβέρνηση Παπανδρέου (8%).