Πολιτική
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως, τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, που τις πρωϊνές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικής βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρη βροχή και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και σποραδικές καταιγίδες επάνω από το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ. Σταδιακά όμως, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα Ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βορειοδυτικής χώρας, με χαμηλό υψόμετρο. Τοπικά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη, τοπικά ισχυροί. Σταδιακά στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ πτώση θα σημειώσει από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά.