Mag
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 17:41

Κούβα: Παραγωγή κρασιού με χρήση... προφυλακτικών

Μία ασυνήθιστη μέθοδο ακολουθεί για την παραγωγή του κρασιού του ένας Κουβανός οινοποιός, στα περίχωρα της Αβάνας.

Μία ασυνήθιστη μέθοδο ακολουθεί για την παραγωγή του κρασιού του ένας Κουβανός οινοποιός, στα περίχωρα της Αβάνας.

Χρησιμοποιώντας ως βάση σταφύλια, τζίντζερ και ιβίσκο, ο 65χρονος Ορέστες Εστεβέζ και η οικογένειά του φτιάχνουν κρασί το οποίο και τοποθετούν μέσα σε μπουκάλια.

Στη συνέχεια, καλύπτουν το στόμιο των μπουκαλιών με ένα... προφυλακτικό.

«Όταν βάζετε το προφυλακτικό στη φιάλη κάνετε μια μικρή τρύπα στην άκρη και τότε αρχίζει να φουσκώνει και παραμένει σε αυτήν την κατάσταση. Όταν σταματά η ζύμωση, τότε αρχίζει να ξεφουσκώνει», διευκρινίζει ο παραγωγός, σύμφωνα με το Euronews.

Όσο για τον χρόνο που απαιτείται για να «ωριμάσει» το κρασί; Χρειάζονται 30 έως 45 ημέρες, όπως αναφέρει το Abc News.

Ο 65χρονος πουλά κατά μέσο όρο 50 μπουκάλια καθημερινά στο οινοποιείο «El Canal», με την τιμή της φιάλης να μην ξεπερνά το ένα ευρώ.