Πολιτική
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 11:17

Ν. Ξυδάκης: Μέχρι το Πάσχα μπορεί να έχει αρθεί το αδιέξοδο

Μέχρι το Πάσχα μπορεί να έχει αρθεί το αδιέξοδο και να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Μέχρι το Πάσχα μπορεί να έχει αρθεί το αδιέξοδο και να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Όπως σημείωσε, γίνεται μια εργώδης προσπάθεια από τους αρμόδιους υπουργούς μήπως καταφέρουμε στις 7 Απριλίου να έχουμε ένα αποτέλεσμα. «Ξέρετε όμως ότι οι δανειστές πάντα προσθέτουν πράγματα, είναι μια λογική από το 2010» συνέχισε.

Ο κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση, «υπάρχει ένας συσχετισμός ισχύος και μια ομηρία της χώρας κάτω από αυτές τις συνθήκες και πρέπει να δούμε πώς θα απεγκλωβιστούμε από αυτό το χαλκά, από αυτή τη σκληρή επιτροπεία που αποτελεί εφιάλτη που στοιχειώνει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων» και «πρέπει να οργανώσουμε όχι μόνο τις άμυνες αλλά και τις προοπτικές για να βγούμε από αυτό».

«Η ΤτΕ θα πρέπει να λογοδοτεί» 

Αναφερόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία προσυπογράφει ο κ. Ξυδάκης, επισήμανε ότι «παρότι έχει μια μεγάλη ανεξαρτησία η ΤτΕ, θα πρέπει να λογοδοτεί στην κεντρική κυβέρνηση για κάποια πράγματα. «Βλέπουμε κάποιες προαγωγές προσώπων που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, θα πρέπει να υπάρχει μια λογοδοσία, να υπάρχει μια διαφάνεια» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις από πλευράς αντιπολίτευσης ότι θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015, ο κ Ξυδάκης απάντησε ότι «αυτό είναι η εκτίμηση της αντιπολίτευσης αλλά γνωρίζει τι έχει γίνει αυτή την 7ετία της επιτροπείας. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν γρήγορες διαπραγματεύσεις», ενώ για τη δυνατότητα εθνικής συνεννόησης εκτίμησε «πως υπάρχει πεδίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής για παράδειγμα τα Βαλκάνια, η αστάθεια στην Τουρκία και φυσικά η Μέση Ανατολή που προκαλεί τεκτονικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: ΑΜΠΕ