Πολιτική
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 08:07

Μητσοτάκης προς Γαβρόγλου: Σταματήστε τις παλινωδίες στις Πανελλαδικές

«Σταματήστε τις παλινωδίες τώρα», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις αλλαγές όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων. 

«Σταματήστε τις παλινωδίες τώρα», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις αλλαγές όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων

«Το ράβε-ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς Υπ. Παιδείας: σταματήστε τις παλινωδίες τώρα», γράφει ο κ. Μητσοτάκης στο twitter. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου τη μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 1.000, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Τελικά, το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι οι εισακτέοι θα μειωθούν κατά 500, προκειμένου να μην υπάρξει μικροκομματική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση.

Για το εν λόγω ζήτημα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είναι αδιανόητο να ανακοινώνεται μείωση των εισακτέων, ενώ είναι σε εξέλιξη η συμπλήρωση των μηχανογραφικών, 1,5 μήνα πριν από τις Πανελλαδικές.